שומרת על המשקל - חלק ג'

יום ראשון, 1 ביולי 2012


חודש בדיוק עבר מאז הצטרפתי בשיא האנרגיות והמוטיבציה ל"שומרי משקל"
חודש של הרבה סלטים, טונה, ביצה קשה ופריכיות, השתדלתי לא להרגיש ב"עונש"
והשקעתי בארוחות קלות מבחינת נקודות, אבל טעימות וצבעוניות עם מרכיבים טריים. 


אבל השבוע פתאום נמאס לי מכל האפשרויות אותן הכנתי החודש,
הכל נראה לי משעמם, כך שממש לא נהניתי מהאוכל.
הסתדרתי במסגרת תקציב הנקודות שלי, ולא חרגתי ממנו,
אבל הרגשתי שאני חייבת לנסות קצת לגוון במרכיבים, כדי לא להישבר,
אז נזכרתי באופציה עליה דיברו מספר פעמים בפגישות בהן השתתפתי : ירקות בתנור.
תוספת חמה ולא "יקרה" בנקודות,
הכנתי את כל המצרכים, ניקיתי,קילפתי, שטפתי, הכנסתי לתנור וחיכיתי....
כשהמנה היתה מוכנה - התאכזבתי.
המנה יצאה לי די תפלה ולא מדהימה, אפשרות שמתאימה אולי למי שמאוד אוהב ירקות
 ואני בטוחה שאנשים רבים אוהבים את המנה הזאת אבל אני לא הוספתי אותה לרפרטואר שלי. 
הלאה....


לא התייאשתי ובפרץ של יצירתיות ניסיתי להכין קציצות עם קינואה וירקות
נשמע טעים נכון ?
שטפתי, קילפתי, ערבבתי, אפיתי ....
ובפועל הקציצות יצאו לי מלוחות מאוד על גבול הלא אכילות,
 אבל לא התייאשתי ושיניתי חלק מהמרכיבים בשיא הביטחון שאגיע למנה מנצחת,
כבר דימיינתי אותה בשילוב סלט (כמובן, איך אפשר שלא ? ) וטחינה. 
התוצאה ?
טעימה אבל השינויים שערכתי גרמו לה להיות די יקרה בנקודות לדעתי...

התוכנית היתה לצרף בנקודה הזאת בפוסט מתכון מצולם מנצח,
מתכון קל בנקודות וטעים מאוד, שיצטלם בצורה מושלמת,
ולבשר שהנה הצלחתי למצוא קצת שינוי לשגרת ה-סלט, טונה, ביצה קשה ופריכיות,
אבל עדיין לא,
 אומנם לא התייאשתי מקציצות הקינואה והירקות שלי, וכשהמתכון יהיה מושלם, אשמח לצרף אותו.
אבל בינתיים אני נשארת עם המאכלים הקבועים שלי.




פוסטים קודמים בסדרה:

22 תגובות :

  1. כל הכבוד שאת לא נשברת למרות האכזבות.
    אני חיייבת לציין שכבר בשבוע הראשון העפתי את כל הסלטים מהתפריט שלי והיום אני אוכלת אותם לא יותר מאשר כרגיל כשאני לא בדיאטה.
    אני אוכלת ארוחות צהריים מלאות - חמות, עם תוספות ומנות מאד גדולות ולא מרגישה "מסכנה".
    אני יודעת שאת לא אוכלת גלוטן כך שחלק מהמנות שלי לא רלוונטיות עבורך, אבל דגים, בשר וביצים בהחלט יכולים להכנס בנוחות בתפריט שלך.
    בהצלחה :-)

    השבמחק
    תשובות
    1. מה שעוזר לי הרבה זה נושא הפירות שאני מאוד אוהבת,
      בעיקר מלון שאני קונה בכמויות הביתה,
      בשר אני אוכלת רק בסופ"ש,
      אבל דגים זאת בהחלט אופציה טובה,
      אני אנסה :-)

      מחק
  2. אני מבינה אותך, קשה למצוא תפריט נוח וטעים ואותי לפחות מעצבן לעשות את כל חישובי הקלוריות / נקודות האלה..

    בנתיים החלטתי לחזור לשמור אבל בנוחיות/קלילות. אני לא משנה הרבה את ארוחות הצהרים שלי (קייטרינג מבחוץ לעבודה, ממש לא יהיה לי סביר להתחיל לבשל לכל יום..) וארוחת הבוקר שלי גם ככה סבבה (ולא השתנתה בטח שנה+) רק ארוחות הערב נשארו המכשלה (וכמובן ניטור הבין לבין ;)).

    כרגע כבר כמה ימים שאני נאמנה למוזלי טעים ובריא בערב. אני מקפידה על כמות מדודה של גרנולה וכמובן מהסוג עם הכי פחות שומן רווי ומן הסתם עם ערך קלורי לא מאוד גבוה (כמה שאפשר :)) עבורי לפחות זה פתרון אידיאלי. כי דווקא לי מתחשק בקיץ לאכול קר ולא חם בערב. כשבחורף כמובן שזה הפוך.. (ואז בדר"כ הפתרון הוא מרק ירקות ב 3 שניות עם לקט ירקות קפואים)

    בנתיים ירדתי בקצת פחות משבוע חצי ק"ג.. זאת כבר מוטיבציה להמשיך :)

    כמובן שאני עם ישראלה, יפה שאת לא מתאכזבת וממשיכה לנסות!
    ובכל מקרה, מחכה למתכון המוצלח שלך! :)

    השבמחק
    תשובות
    1. מקווה שבקרוב יהיה מתכון מצולם,
      בינתיים חזרתי לשגרה של הסלטים,
      הירידה במשקל מעודדת גם אותי מאוד,
      :-)

      מחק
  3. אורלי תודה על הכנות!
    יש תקופות שנהיה קשה ובאמת כל הכבוד שאת לא מוותרת.
    גם אני לא אוכלת גלוטן ומאד נהנית מאורז עגול מלא.
    זו שעתם היפה של עשבי התיבול ושאר נותני הטעם...
    בהצלחהמחכה למתכון שלך!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה מיכאלה !
      אני משתדלת לכתוב על החוויה שלי ולא תמיד הכל מושלם :-)
      באמת התחלתי להוסיף לסלט פטרוזיליה ונענע וזה מאוד מעשיר אותו,
      אני מאוד מרוצה מהתוספת שהיא גם טעימה וגם בריאה.

      מחק
  4. הצילומים פשוט מקסימים, וכל הכבוד על הנסיונות לגוון, כל כך קל להיתפס לשיגרה ואז להשתעמם... כמה מוכר...
    וכמובן, כל הכבוד על הירידה במשקל וההתמדה, איזה כיף לקרוא את העידכונים שלך.

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה :-)
      כרגע יש לי זמן פנוי אז יותר קל לי להשקיע,
      אני מקווה שגם בהמשך.

      מחק
  5. אורלי יקרה,
    אני שוכבת עם וירוס מזגנים במיטה כך שהיה לי זמן לקרוא גם את הפוסט הראשון שלך על שומרי משקל והיתה לי הארה!
    עבר חודש נכון? ותמיד אחרי חודש קשה לך ואת נשברת...
    אז הפעם קשה לך ואת לא מפסיקה.
    עוד יותר כל הכבוד!

    השבמחק
    תשובות
    1. תרגישי טוב !!!
      באמת אחרי חודש בערך אני מתחילה להישבר,
      אבל בדרך כלל זה בגלל העובדה שהמשקל נעצר,
      בינתיים זה לא קרה עדיין,
      ואני מאוד שמחה :-)

      מחק
  6. רוצה לתת לך כמה טיפים קטנים בעניין הירקות בתנור. אם תוסיפי 2 שיני שום (או יותר אם את אוהבת) קצוצות דק דק (לא מעוכות), כף שמן זית או פחות (הקלוריות של השמן בצליית ירקות לא נספגות במלואן...) ושניים שלושה ענפי טימין או רוזמרין, פלפל שחור גרוס ומלח ים גס (רצוי אטלנטי) 180-200 מעלות חצי שעה עד 50 דקות (אפשר להפוך באמצע הצליה) משדרגים את כל ה"דיש" הזה פלאים. תנסי, מבטיחה לך שלא תתאכזבי. אני עושה זאת והאיש שלי מלקק את האצבעות למרות שהוא לא מתלהב מירקות בדרך כלל. כל כך נהנית לצפות בצילומים הנהדרים שלך :) מאחלת לך בהצלחה באורח החיים החדש (עדיף לקרוא לזה כך ולא דיאטה שנותנת לעניין פאן זמני) ושבוע נהדר :)

    השבמחק
  7. ועוד משהו, לפני הצלייה לערבב טוב טוב את הירקות עם התיבול שציינתי...לא סתם לזרות מלמעלה...:)

    השבמחק
    תשובות
    1. לידיה, תודה :-)
      אני אנסה שוב את המתכון עם ההמלצות שלך,
      הן נשמעות מעולות,
      התבלינים בטוח ישפרו את הטעם של הירקות,
      בגלל שזאת לא מנה שאני מכינה בדרך כלל,
      אז לא היו לי רעיונות לתיבול טוב.

      מחק
    2. תעדכני אותנו אייך יצא בפוסט הבא שלך-: "ירקות צלויים של לידיה" D;

      מחק
  8. לבשל כל יום דברים טעימים ודיאטתיים זו אכן משימה.
    תודה על הרעיונות המגוונים.

    השבמחק
  9. יש ב"בצק אלים" מתכון מעולה לקדירת כרובית וחומוס (אני לא יודעת כמה נקודות זה) ואפשר לגוון את הירקות עם בתיבול הקיים. ממליצה לנסות :)

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה
      :-)
      אני אבדוק את המתכון- אלו שני מוצרים שאני מאוד אוהבת

      מחק
  10. אני דווקא חובבת הירקות המבושלים והסלטים...
    כן כן אני חובבת ידועה של סלטים וירקות מבושלים (אנטיפסטי בעיקר!)
    מוכנה לאכול עכשיו את כל זה ולהנות מכל רגע!
    את יכולה לנסות גם לאדות ולטבל תוך כדי, זה יוצא מעולה

    השבמחק
    תשובות
    1. אני בעייתית בכלל עם ירקות , את רובם אני לא אוכלת....
      אבל נראה לי שאני אנסה לבשל את המנה שוב עם שיפורים !
      :-)

      מחק
  11. כל הכבוד שאת ממשיכה לשמור ולחפש אלטרנטיבות שיתאימו לתוכנית החדשה :)

    ירקות בתנור זה משהו שיכול לצאת מצוין או לצאת תפל ומגעיל, לקח לי זמן להבין איך להכין את זה ככה שיצא טוב. היום אני חותכת את כל הירקות, ואז מערבבת בקערה כמה כמות של מים עם מעט שמן זית, מוסיפה מלח ופלפל, מסדרת את הירקות בתבנית ושופכת עליהם את המים עם מעט שמן, בצורה כזו לא צריך טונות של שמן ועדיין הירקות לא יוצאים יבשים מדי.
    ובלי קשר אני חושבת שאפשר לקחת מתכונים רגילים שאוהבים ולעשות בהם שינויים- להכניס קצת יותר ירקות, להוציא מרכיבים שמנים

    השבמחק
  12. תודהההההה. תענוג של פוסט וקיבלתי כל כך הרבה רעיונות. שכבר הולכת להכין .

    השבמחק