ג'ולי וג'וליה, הביף בורגיניון ואני...

יום ראשון, 30 באוקטובר 2011


אני לא יודעת לבשל. נקודה.
תנו לי פשטידות קלות, עוגת גבינה ואני מתמודדת,
אבל בישול זה פשוט לא הצד החזק שלי.
מון אמור אומר שפשוט צריך לבשל מאהבה,
אבל כנראה האהבה היא זאת שהורסת לי את סיר העוף או הבשר,
אני תמיד "משפרת" את המתכון, מרגישה יצירתית,
מוסיפה תבלין או מוצר שהשף לא חשב עליו, 
והנה עוד תבשיל מפוספס.
אכיל, נחמד אפילו, אבל לא wow !

גילי חברת ילדות שלי , (שכבר כיכבה פה בפוסט "לו הייתי רוטשילד" ) 
אמרה לי חודש אחרי שפתחתי את הבלוג שאני חייבת לראות את הסרט "ג'ולי וג'וליה"
אז לפני חודש כשהוקרן הסרט ב"Yes" הוא הוקלט מיידית,
איזה כיף שיש "Yes max" ... שבוע לאחר מכן ביום שידורים משעמם, נזכרתי בו.
הכנתי פופקורן, כוס קולה דיאט קרה, ולחצתי play, 
אחרי חמש דקות אי אפשר היה להזיז אותי מהמסך, 
מריל סטריפ שמגלמת בצורה מושלמת את ג'וליה ציילד ,
אמריקאית שהגיעה לפריז בעקבות בעלה הדיפלומט,התאהבה בבישול הצרפתי
והחליטה לכתוב ספר מתכונים, בו תסביר לאמריקאים איך לבשל מאכלים צרפתיים,
 ואיימי אדאמס המקסימה (ראיתי את "מכושפת" עשרות פעמים) שמגלמת את ג'ולי,
בחורה שעובדת בעבודה שהיא לא אוהבת ודי משועממת מהחיים, 
עד שיום אחד היא מחליטה לפתוח בלוג בו כל יום היא תתעד מתכון אחד מהספר של ג'וליה ציילד.
לכל אורך הסרט מדלגים בין החיים של ג'ולי לחיים של ג'וליה,
שהתרחשו בהפרש של עשרות שנים,


הייתי גאה כשג'וליה הצליחה לחתוך את ערמות הבצל, בקורס הבישול בקורדון בלו,
תוך שהיא עוקפת את כל המשתתפים האחרים.
התרגשתי כשג'ולי קיבלה מבעלה שרשרת פנינים בדיוק כמו השרשרת של ג'וליה,
וכל הזמן חשבתי לעצמי שהייתי רוצה קמצוץ מהאהבה של שתי הנשים האלו לבישול.

ביום רביעי האחרון צפיתי שוב בסרט. 
יש סרטים שלא מוחקים ב"Yes max"  ו"ג'ולי וג'וליה" הצטרף לרשימה המכובדת של "סקס והעיר הגדולה",
"השטן לובש פרדה", "איך להיפטר מבחור בעשרה ימים" ו"האלמנט החמישי".
שוב צחקתי, החזקתי אצבעות, וקצת קינאתי....
ואז החלטתי, בנחישות רבה, יש לציין, לנסות להכין ביף בורגיניון.
כזה כמו של ג'ולי וג'וליה, כזה בדיוק כמו בהוראות.


אז הצטיידתי במצרכים הרבים יש לציין..... 
שטפתי, חתכתי, טיגנתי, קצת התבלבלתי,
נהניתי מהריח של הטימין, דמעתי מהבצל, 
ואחרי שלושת רבעי שעה נח לו על הכיריים תבשיל ביף בורגיניון אה-לה ג'וליה צ'יילד,
חוץ מהחמאה והבייקון שנשמטו מטעמי כשרות. 


פטריות חתוכות לרבעים , בדיוק כמו בסרט !  (הצלחת המושלמת של PIP STUDIO)


ריח של בישול התפשט בבית, ריח של תבשיל מוצלח,
ואני כבר התחלתי לרחף מגאווה, 
מחכה גם לטעום את יצירת המופת שלי .
אבל צריך לחכות שלוש, ארבע  שעות ! אורך זמן ההכנה והבישול לפי ג'וליה.

אז בינתיים הוכן סיר אורז, סלט חסה עם אבוקדו ורוטב ויניגרט,
חתכתי קצת שומר,שחזר לשוק הכרמל לקראת החורף, הוספתי קצת שמן, מלח ופלפל,
והנה עוד סלט שאהוב עלינו וזמן ההכנה שלו הוא בדיוק חמש דקות.



חיכיתי בסבלנות, ועכשיו אפשר לסכם את הפוסט הזה ב - Wow !
הבשר יצא רך וטעים, הירקות נמסו לתוך התבשיל,
מינון התבלינים שהקפדתי שיהיה כמו במתכון יצא מושלם.

אני לא יודעת לבשל. נקודה.
אבל כנראה שיש יוצאים מן הכלל.
ביף בורגיניון הוא אחד מהם.


!!! BON APPETIT




12 תגובות :

  1. אז גם אני חייבת לספר את סיפור האהבה שלי עם הסרט הזה! ראיתי אותו לפחות 5 פעמים ובכל פעם התאהבתי בו עמוקות...
    מריל סטריפ תמיד היתה מועדפת עלי, יש משהו באישה הזאת שמרכך לי קצת את הציניות והאופי הקשה שיש לי. וכשהיא שיחקה בסרט הזה אפילו דמעה ברחה לי.
    בישול זאת האהבה האמיתית שלי. אני אוספת ספרי בישול באובססיביות, כל שבוע נוחתת אצלי חבילה עם ספר בישול אחר.
    לקראת החורף המתקרב גם אני אכין לי את ביף בורגיניון של ג'וליה צ'יילד ואחפש לי את שרשרת הפנינים של אמא. שיהיה אותנטי עד הסוף!

    השבמחק
  2. גם אני אוהבת את הסרט הזה! וגם אני כבר הספקתי לצפות בו פעמיים. לי עוד טרם יצא להכין את הבוף בורגיניון אבל אני חושבת שעשית לי חשק.... ;-)

    השבמחק
  3. ליאן, אני חושבת שהליהוק של הסרט באמת מושלם.
    מדף עמוס של ספרי בישול מהעולם, נשמע מדהים !
    ותודה על התגובה המרגשת !

    israelmakeup, אני יכולה להגיד שיש רוב משפחתי שאני אחזור על התבשיל הזה! :-)

    השבמחק
  4. בון אפטיט!
    אני חושבת שהטריק הוא באמת לעשות מה שכתוב..
    עד שבאמת תהיי מספיק טובה בבישול בשביל שתוכלי לאלתר.
    כמה שאנחנו טובים בלאלתר בחיים האמיתיים בבישול (למי שאין ניסיון) זה פשוט לא יעבוד.
    אז אני חושבת שעוד יש לך עתיד! :) את רק צריכה לקחת את הזמן ולעשות את ההתמחות שלך לפני שאת יוצאת לשוק החופשי :)

    השבמחק
  5. זה שבכלל ניסית להכין את זה ראוי להערצה!
    סרט מעורר השראה ונדיר ביופיו:)

    השבמחק
  6. כמה שנהניתי לקרוא את רשומה הזו....גם בגלל האהבה שלי לסרט ולשחקניות המדהימות האלו וגם בגלל הגילוי שאני לא היחידה ששומרת כמעט את אותם סרטים ביס מקס (-:, למעט האלמנט החמישי....

    יש לי אהבה גדולה לאפיה ובישול אבל איכשהו ביף בורגיניון תמיד נתפס אצלי כמשהו שמצריך דיוק וכ"כ מכובד שאפילו לא ניסיתי....עכשיו, אחרי הפוסט שלך נראה לי שיש מצב שלקראת ימי החורף הוא בהחלט ינוסה

    השבמחק
  7. נהנתי מהפוסט! אחלה תמונות כתיבה וחשק גדול לנסות גם בבית...

    השבמחק
  8. רשומה מקסימה!
    אהבתי מאד את הסרט הזה, ומגניב שהחלטת מתכון מתוכו.
    ואגב, תודה על הטיפים באינסטגרם, סופסופ למדתי לתייג.
    :)

    השבמחק
  9. נהנתי מהפוסט, והייתי שמחה למתכון :)
    תודה

    השבמחק
  10. אנונימית,
    אני מצרפת קישור למתכון שמצאתי, ובגדול לפי המתכון הזה הכנתי את הביף בורגיניון,
    כמו שציינתי מטעמי כשרות הורדתי כמה מוצרים.
    http://abcnews.go.com/GMA/recipe/julia-childs-beef-bourguignon-8222804
    אני מקווה שהקישור יעזור.

    השבמחק
  11. איזה סרט מדהים!!
    הוא תמיד נותן לי תקווה שיום יגיע וגם אני אוכל לבשל..
    כך גם הפוסט הזה. אולי בהשראתך אנסה בפעם הראשונה בחיי לבשל תבשיל ממתכון ולא "להיות יצירתית" במטבח עם מוקפצים ודגים בתנור.
    תודה על ההשראה :)

    השבמחק