מה הגיע קודם הביצה ? או התרנגולת ?
הרצון לשתף מתכון של טירמיסו תותים משגע ?
עם רגע מושלם בו מיה הניחה את היד הקטנה שלה בטבעיות על הגב של דניאל,
ויצרה פריים טבעי וקסום, אותו אני שמחה שהספקתי לצלם למרות דמעות ההתרגשות בעיניים.
רק הרבה תמונות ... ומתכון אחד מוצלח
חג השבועות מתקרב והנה לכם רעיון לקינוח מושלם וקל להכנה,
אלו המצרכים ...
אלו המצרכים ...
וזאת התוצאה ...
ואם אתם קוראים את הפוסט כשכבר נגמרה עונת התותים גם פירות יער או דובדבנים יתאימו.
טירמיסו תותים !
לשכבת הקרם
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
3/4 כוס סוכר
500 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי
(הערה קטנה: בשכבת הקרם אפשר גם לשלב כוס סוכר
אבל אז הטירמיסו יוצא מתוק מאוד,
לדעתי מספיקה 3/4 כוס סוכר... לשיקולכם)
לשכבת הבישקוטים
חצי כוס חלב
חצי כוס אבקת סוכר
חצי כפית תמצית וניל
200 גרם בישקוטים
300 גרם פרי (פטל או תותים בעונה)
ההכנה:
1. בקערה מקציפים את השמנת המתוקה, ומוסיפים בהדרגה חצי מכמות הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
2. בקערה שמים את הגבינה וחצי מכמות הסוכר ומקציפים עד לקבלת קרם אוורירי.
3. מעבירים את הקצפת לקרם הגבינה ומערבבים בתנועות קיפול.
4. בקערה שמים את החלב, אבקת הסוכר ותמצית הווניל ומערבבים,
5. טובלים חצאי בישקוטים בנוזל ומניחים בכלי אישי להגשה.
מעל הבישקוטים מניחים שכבה של קרם הגבינה ומעליו מעט מהפרי,
מניחים מעל הפרי עוד שכבה של קרם הגבינה.
6. מניחים את כוסות הטירמיסו במקרר לפחות כשלוש שעות עד שהקרם מתייצב.
7. לקראת ההגשה מניחים עוד פרי טרי בכוס ומגישים.
* את הטירמיסו הכנתי גם באותה הדרך בתבנית. אבל אם אתם מעוניינים בקינוח מרשים כדאי לבחור את דרך ההגשה האישית.
! Bon appetit
גם אני רוצה תותים כאלה יפים (בסופר ואפילו אצל הירקון לא מוצאים)
השבמחקאוי, היד הקטנה הזו שמחבקת. למות.
השבמחקהתמונות שלך הורסות :)
השבמחקוהטירמיסו נראה ממש ממש טעים!
יאממי יאממי יאממי! זה כל מה שיש לי לכתוב!
השבמחקתמונות מקסימות מקסימות!
השבמחקאני חייבת לשאול- איפה למדת צילום? או שזה חוש טבעי סופר מפותח לאסטטיקה? :)
תודה סנדי !
מחק:-)
תמיד אהבתי לצלם, בטיולים השנתיים בתיכון הייתי תמיד עם מצלמה,
ואפילו ביסודי אני זוכרת שכשהייתה אפשרות נרשמתי ללימודי צילום בבית הספר,
במשך השנים לא צילמתי הרבה,
אבל בשנים האחרונות מאז שנחשפתי לבלוגים שונים,
ובעיקר בשנתיים מאז שפתחתי את הבלוג,
הרגשתי רצון ללמוד צילום מקצועי יותר,
אז לקחתי שלוש סדנאות, שתיים בהכרת המצלמה וחוקים שונים בצילום,
והשלישית סטיילינג וצילום מזון.
המצחיק הוא שאת הרבה מחוקי הצילום שלמדתי ,
יישמתי עוד לפני שידעתי עליהם באופן טבעי.