פיקניק חורפי וקינוח מושלם.

יום שני, 23 בדצמבר 2013



"אמא, מה זה שטרודל ?" שואל אותי דניאל ביום שישי,
"בצק כזה עם תפוחים בפנים" אני עונה.



 חיפוש קצר שלי בפינטרסט ומסך המחשב מציג לו עשרות תמונות של המאפה המתוק,
"אולי תכיני שוב את טארט הלימון שצילמת פעם לבלוג ?" הוא שואל.



"אולי נכין מתכון אחר ?" אני עונה, אני יודעת מה בטוח תאהב...
שוקולד !



חיפושים באינטרנט אחרי מתכון מושלם,
מצד אחד טעים ומצד שני קל להכנה.



לפני שבועיים, ניסיון ראשון - טעים.
והשבוע ? ניסיון נוסף שהפך לקינוח מושלם בפיקניק חורפי ביער.



מתכון לטארט שוקולד : 

לבצק (מתכון מהבלוג tartelette blog) :
120 גרם חמאה
כוס וחצי קמח
100 גרם אבקת סוכר
 ביצה
קורט מלח

לגנאש השוקולד (מתכון מהבלוג la tartine gourmande):
 250 מ"ל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה. 

אופן ההכנה:
במערבל מזון מערבבים את הקמח, החמאה, הסוכר וקורט מלח, 
לאחר מכן מוסיפים את הביצה עד שמתקבל בצק. 
את הבצק עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות לשעה.

לאחר שעה כשהבצק התקרר, מרדדים ומסדרים אותו בתבנית הטארט,
אופים בתנור בחום של 180 מעלות, 15 - 10 דקות עד שהבצק מזהיב. 
כשהבצק מוכן מוציאים את התבנית מהתנור ונותנים לבצק להתקרר מעט. 

בסיר מחממים על אש נמוכה את השמנת,
לאחר מכן מוסיפים את קוביות השוקולד, 
תוך כדי ערבוב עד שהשוקולד יימס. 
מוסיפים את החמאה וממשיכים לערבב עד שגם היא נמסה בקרם השוקולד,
והגנאש הפך לאחיד. 

כשהגנאש מוכן שופכים אותו מעל הבצק הפריך. 
את הטארט שומרים במקרר, אך מומלץ להגיש אותו בטמפרטורת החדר.

(המתכון מתאים לתבנית טארט עגולה - 26 ס"מ)


! Bon appetit





6 תגובות :