רציתי לצלם לימונים צהובים.
ואם לימונים... אז לא עדיף טארט לימון ?

שלפעמים אפילו עוגת ביסקוויטים פשוטה מצליחה להרוס...
ביום שישי בבוקר בדקתי שיש לי את כל המרכיבים, רציתי למכולת לקנות אבקת סוכר,
ערבבתי, הקצפתי, חיכיתי שעה שהבצק יתקרר... שעה ?
ביום שישי אחר הצהריים, כשהבית היה שקט, והטארטים הקטנים בדיוק יצאו מהתנור החם,
קראתי בלחישה לדניאל, יודעת מי יהיה המבקר הראשון שלי,
פיזרתי קצת אבקת סוכר על הטארט החמים וחיכיתי לראות מה הוא יגיד...
וכשהמילה הראשונה שנאמרה היא "מעולה" הכנתי את המצלמה לצלם - לימונים !
וכשהמילה הראשונה שנאמרה היא "מעולה" הכנתי את המצלמה לצלם - לימונים !

מתכון לטארט לימון:
בצק פריך מהבלוג ליטקייק :
200 גרם קמח ( כוס וחצי פחות כף)
130 גרם חמאה קרה
50 גרם אבקת סוכר (6 כפות)
1 ביצה
בצק פריך מהבלוג ליטקייק :
200 גרם קמח ( כוס וחצי פחות כף)
130 גרם חמאה קרה
50 גרם אבקת סוכר (6 כפות)
1 ביצה
מילוי מהבלוג Tartelette
80 גרם חמאה
3 ביצים
חצי כוס סוכר
חצי כוס מיץ לימון
הכנת הבצק :
במערבל מזון מערבבים את הקמח החמאה והסוכר,
מוסיפים את הביצה עד שמתקבל בצק.
את הבצק עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות לשעה.
הכנת המילוי:
להמיס את החמאה ולתת לה להתקרר,
בקערה להקציף את הביצים והסוכר, להוסיף את מיץ הלימון
ואז את החמאה המומסת שהתקררה.
לאחר שעה כשהבצק התקרר, מסדרים אותו בתבניות הטארט ואופים בתנור
כ- 10 דקות עד שהבצק מזהיב.
מחלקים את המילוי בין התבניות עם הבצק הפריך האפוי
ואופים עוד 15-20 דקות עד שהטארט מעט זהוב.
כשהטארט מתקרר מפזרים מעליו מעט אבקת סוכר.
80 גרם חמאה
3 ביצים
חצי כוס סוכר
חצי כוס מיץ לימון
הכנת הבצק :
במערבל מזון מערבבים את הקמח החמאה והסוכר,
מוסיפים את הביצה עד שמתקבל בצק.
את הבצק עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות לשעה.
הכנת המילוי:
להמיס את החמאה ולתת לה להתקרר,
בקערה להקציף את הביצים והסוכר, להוסיף את מיץ הלימון
ואז את החמאה המומסת שהתקררה.
לאחר שעה כשהבצק התקרר, מסדרים אותו בתבניות הטארט ואופים בתנור
כ- 10 דקות עד שהבצק מזהיב.
מחלקים את המילוי בין התבניות עם הבצק הפריך האפוי
ואופים עוד 15-20 דקות עד שהטארט מעט זהוב.
כשהטארט מתקרר מפזרים מעליו מעט אבקת סוכר.
יאממי יאממי יאממי!
השבמחקגם תמונות מעולות וגם מתכון שעושה חשק לרוץ למטבח. חבל שהוא כבר חצי ארוז, יום חמישי מתעופפים מתל אביב :)
תודה :-)
מחקזה מתכון מוצלח גם קל להכנה וגם טעים מאוד ...
כמה שצהוב נראה נפלא בלימונים
השבמחקמסכימה איתך !
מחקאת כל הלימונים שנשארו שמתי בקערה על שולחן פינת האוכל - מקסים !
:-)
נראה מעולה! גם הטארטים וגם הצילומים היפהפיים :)
השבמחקתודה איילת !
מחקשמחתי שהמתכון יצא מוצלח והיתה לי אפשרות לצלם !
:-)
סטיילינג מקסים! תמונות משגעות!!
השבמחקתודה !
מחקכיף לשמוע !
:-)
פוסט משגע!
השבמחקאיך אני מתגעגעת לצילומי האוכל שלך :-)
נשיקות
איזה כיף לשמוע !
מחקתודה מקסימה !
:-)
אחלה פוסט ואחלה תמונות.
השבמחקצהוב זה הצבע שלי!!
תביאי ביס ;)
זה באמת צבע מדהים ! והטארט יצא משגע !
מחקתודה דנרה ,
:-)
נראה טעים ביותר! וכרגיל התמונות מעלפות :)
השבמחקחיפשתי מתכון קל שאני לא אסתבך איתו,
מחקוהוא באמת יצא קל להכנה וטעים !
תודה
:-)
התמונות, הסטיילנג המשובח והתוצרת...הכל נראה מעולה, בטוח גם טעים !
השבמחקתודה ורד !
מחקנהניתי לצלם את התמונות לפוסט הזה,
:-)
תענוג של תמונות בצהוב!
השבמחקהאמת שאני לא אוהבת לימון בשום דבר אפוי. לא אוהבת ששמים אותו בעוגות גבינה, לא אוהבת ששמים חתיכות של קליפה מגוררת מעל כל מיני מאפים. איכשהו זה פשוט לא עובד לי. נו, חמוץ! חחחח
קליפה מגוררת גם אני לא אוהבת,
מחקוזאת הפעם הראשונה שאני מכינה טארט לימון,
אבל כשהיינו בצרפת אכלתי עוגה דומה ואהבתי מאוד !
אוי כמה זה יפה!!!!
השבמחק:-)
מחקתודה ליאן !
אווו איזה כיף שיש גם מתכונים!
השבמחקמתכננת סשן אפייה הסופ"ש ואכין את הפאי (אחזור לדווח)
מחכה לשמוע מה את חושבת על המתכון !
מחק:-)
לא מבינה במתכונים אבל הצילומים שלך יפים להתרגש !
השבמחקהתגעגעתי לצילומים היפים שלך, לימון מוסיף המון. אני כלכך אוהבת לימון בכל דבר, מרק, סלט, אבוקדו, ירקות טריים וכשמגישים פרוסת לימון עם הקולה מוכנה ללעוס אותה כמו ממתק, נראה נהדר!
השבמחקחג שמח!
מקסים! תמונות מהממות!
השבמחקפוסט מקסים וגם אני התגעגעתי לצילומי האוכל שלך!!! אני אוהבת לימון ובפרט קינוחי לימון. חג שמח :-)
השבמחקלאיזה גודל תבנית מתאים המתכון?
השבמחקהי שירה,
מחקאני הכנתי את הטארט בארבע תבניות עגולות קטנות,
(כמו שרואים בתמונות)
אבל אפשר להכין אותו בתבנית טארט עגולה 26 ס"מ
אני מעוניינת להכין את הטרט אבל יש לי כמה שאלות.
השבמחקלאחר שמכינים את הבצק תחתית להכניס לתנור ?
ולאחר מכן להכין מילוי ושוב לתנור?
יש אפשרות לתמונה מהצד של הטרט?
יש מיליון מתכונים ןהאמת מחפשת אחד טוב שלא מצריך מקרר של כמה שעות
הי אורית,
השבמחקהאמת שהפוסט נכתב כבר לפני ארבע שנים ואני לא כל-כך זוכרת. לפי מה שאני רואה באופן ההכנה רשמתי לאפות קודם את הבצק ואז לאפות שוב עם המלית. בכל מקרה גם צירפתי שני לינקים לבלוגים מהם לקחתי את המתכון של הבצק והמלית.
אין הרבה לימון אז הם זה יהפוך לטרט לימון?
מחקיש מספיק לימון :)
מחקולפי מה שאני זוכרת ממש אהבתי את הטארט הזה,
אבל אני מניחה שיש עוד מתכונים בבלוגים אחרים,
אז אולי כדאי להסתכל גם שם.
האמת כל המתכונים מסובכים עם צורך לשים תמילוי במקרר לפני.
מחק