7 ימים. 7 תמונות. עוגת שוקולד

יום שבת, 28 באפריל 2012


שיעור מעשי רביעי בקורס סטיילינג וצילום מזון, והנושא היה חופשי,
בניגוד לשיעורים הקודמים בהם קיבלנו נושא מוגדר, הפעם ניתנה לנו יד חופשית,
ואני בחרתי לאפות את הפשטידות האישיות עם רוקפור ואגוזים מהספר של בני סיידא,
הן תמיד יוצאות מוצלחות ואני מקבלת בזכותן המון מחמאות.
במוצאי שבת הכנתי את הבלילה לפשטידה אבל פה הגיעה הטעות שלי. 
החלטתי להתחכם ולהשתמש בתבנית סיליקון במקום תבניות האלומיניום הקטנות בהן אני תמיד משתמשת,
והתוצאה היתה - פשטידה אישית בצורת פיתה, 
מזל שסמוך לסטודיו נמצאת מאפיית מרגוזה בה קניתי במהירות שתי פשטידות בטטה ורוקפור,
אותן צילמתי ביחד עם שני סלטים שהכנתי במהירות בבוקר, 
זה היה יום מתיש : ההכנות בבוקר, הריצה ביפו לקנות פשטידות
 (למרות שיש לציין שטיול קצר בשוק הפשפשים בשעות בוקר, כשהוא לא עמוס זאת חוויה מקסימה)
תמונה ראשונה שלא הייתה לשביעות רצוני, ועיכבה אותי בשיעור,
חזרתי הביתה עם כאב ראש מטריד שחלף ברגע שמון אמור שאכל לארוחת הערב את שתי הפשטידות,
זאת של מאפיית מרגוזה וזאת שלי, תוך שהוא מקשיב לכל הקיטורים שלי,
עצר את רצף הדיבור שלי לשניה ואמר " הפשטידה שלך הרבה יותר טעימה" 
אולי לא פוטוגנית אבל מוצלחת !

(בשבוע הבא יפורסם פוסט מיוחד עם כל התמונות שצילמתי בקורס) 


יומיים לאחר מכן, נדרשתי לאפות עוגת יום הולדת למסיבת יום ההולדת של מיה ויונתן,
בעיה רצינית בשבילי. תשאלו למה ? כי הרי עוגת שוקולד פשוטה לא צריכה להוות בעיה... מסתבר שכן,
שנה אחר שנה ביום ההולדת של דניאל הכנתי יום לפני המסיבה בגן עוגת שוקולד,
  שנה אחר שנה, אחרי חצי שעה, העוגה עולה על גדותיה וגולשת מעל התבנית, כישלון רציני....
שנה אחר שנה מון אמור רץ בבוקר למאפייה השכונתית וקונה עוגת שוקולד.
אחר כמה שנים כשהראיתי לאמא שלי את המתכון,
היא מיד שמה לב לכך שיש טעות בכמות אבקת האפייה במתכון,
אבל אני כבר התייאשתי והפתרון של קניית עוגה מוכנה נראה לי מצוין.
השנה החלטתי שוב לנסות לאפות, "עוגת שוקולית" מתכון שקיבלתי כשביקשתי המלצות בפיייסבוק,
המתכון קל וטעים, ואני מיד שמרתי אותו
סוף סוף עוגת שוקולד מוצלחת !




ועוד תמונות מהשבוע, 
הכנת שיעורי בית בקורס - אני אוהבת קינמון.


פיקניק משפחתי בטבע ביום העצמאות .


לק של Rimmel בגוון קורל משגע (Coralicious)
לא הפעלתי טיימר לאחר המריחה אבל כמו שהובטח על הבקבוק שלו הוא התייבש במהירות מדהימה !


וקטיף תותים במושב גאולים, שכבר כתבתי עליו בפסח,

 הסתובבנו בין הערוגות, קטפנו ואכלנו תותים מתוקים כמו דבש,
או יותר נכון, מון אמור קטף ומילא סלסילות שניתן לקחת הביתה (בתשלום כמובן)

ומיה, יונתן, דניאל ואני קטפנו את התותים המדהימים וישר אכלנו אותם ,
הכי כיף !





6 תגובות :

  1. הפוסטים שלך כ"כ כיפיים...תמצית כ"כ נהדרת 3>

    השבמחק
  2. איזה יופי של תמונות. עשית לי חשק לשים קינמון בתה. בקפה אני תמיד מוסיפה חצי כפית קינמון לא רק שזה מריח גן עדן אלה מאוד מאוד מריא :)

    יעלי
    בלוגי:http://yaelin10.blogspot.com/2012/04/blog-post_27.html

    השבמחק
  3. איזה פוסט יפה ונעים לראשון בבוקר (אצלנו עוד סופ°ש) והתמונות מעולות!

    השבמחק
  4. הלק מהמם חבל"ז!
    זה עם טופ, כן?

    השבמחק
    תשובות
    1. דנרה ,
      הצבע שלו עוד הרבה יותר יפה מאשר בתמונה,
      הוא בדיוק מתאים לעונה הזאת,
      אני תמיד מורחת טופ מעל הלק,
      של essie או seche vite

      מחק